Miód rzepakowy 1150g zbiory 2024

Łagodny smak
Kremowa konsystencja
Dostawa od 9,99zł – InPost Paczkomat 24/7

O produkcie

Właściwości miodu rzepakowego:

odżywia i regeneruje przemęczony, wyczerpany organizm.
Likwiduje wodę obecną w tkankach i redukuje obrzęki
z uwagi na obecność boru przyczynia się do prawidłowej budowy kości, pracy tarczycy i śledziony
Reguluje ciśnienie tętnicze krwi i hamuje rozwój miażdżycy
Wywiera korzystny wpływ na przemiany tłuszczów w wątrobie i poprawia funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego

Informacje

Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem gęstnienia i zamiany formy płynnej w stałą. Absolutnie nie wpływa na skład i jakość miodu. Krupiec nie traci cennych wartości odżywczych, ani zdrowotnych. Jest także świadectwem dobrej jakości miodu. Tylko w 100% naturalne miody, przechowywane w odpowiednich warunkach, ulegają krystalizacji. Po wyglądzie skrystalizowanego miodu każdy pszczelarz oraz doświadczony klient pozna jakość miodu.

Źródła
[1] Bąkowska M., Janda K. 2018. Właściwości prozdrowotne wybranych miodów. Pomeranian Journal of Life Sciences. 64 (3): 147-151.
[2] Mroczek JR. Właściwości lecznicze produktów pszczelich. Panacea Leki Zioł 2007;3:21-3
[3] Hołderna-Kędzia, Elżbieta, and Bogdan Kędzia. „Krajowe miody odmianowe w profilaktyce i lecznictwie.” Postępy Fitoterapii 22.2 (2021): 114-124.
Informacje
Jak kupować?
Jak pakujemy?
Regulamin
O nas
Kontakt
O nas
Nasza pasieka
Scroll to Top